3de plaats Inernationale Shotokan Cup voor Rick Sonnema

rick-sonnema-9-10-2016Afgelopen weekend Rick afgereisd naar Bergisch Gladbach om deel te nemen aan de Internationale Shotokan cup. Een toernooi waar 400 deelnemers van 87 shotokan scholen uit 4 landen streden om een podium plaats.

Rick die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk deed mee in de categorie Kata senioren. Zaterdagmiddag om 12:45 uur was zijn categorie aan de beurt. Ondanks dat Rick al 2 dagen wat grieperig was had hij gisteren toch besloten om af te reizen naar Bergisch Gladbach, Duitsland om deel te nemen aan de Internationale shotokan cup. Bij dit toernooi werd niet alleen het normale wkf-systeem gehanteerd, maar na de voorrondes werd er via het traditionele puntensysteem gewerkt.

In de eerste ronde moest Sonnema via het vlaggensysteem tegen een Duitser. Deze ronde won hij overtuigend met 5-0. Een goed begin van het toernooi. Na de voorrondes bleven er 8 karateka’s over. Deze 8 mochten weer een ronde verder en zaten dus in de halve finale, na deze ronde zouden de 4 karateka’s met de hoogste waarderingen door de 5 scheidsrechters zich op mogen maken voor de finale later die avond.

Het was een hele spannende halve finale met veel punten waarbij alles heel dicht bij elkaar lag maar Rick mocht als enige Nederlander tussen de Duitsers door naar de finale.

Na zo’n 4 uur wachten was het dan eindelijk tijd voor de finales. Na een hele mooie en spannende finale waren zijn punten voldoende voor een mooie 3e plek.
Al met al is Rick tevreden over zijn eigen prestaties, en gaat hij met een goed gevoel naar Luxemburg komend weekend!

Share
error: Content is protected !!