3e etappe winst Marianne Vos in de Internationale Thüringen Rundfahrt der Frauen

Archieffoto Genderendigitaal
Archieffoto Genderendigitaal

AALBURG – Marianne Vos heeft woensdag de vijfde etappe gewonnen van de Internationale Thüringen Rundfahrt der Frauen een rit over glooiend parcours over een afstand van bijna 100 kilometer.

Door Hans Verbeek

Vos die eerder ook al twee etappes won en een keer tweede werd verloor gisteren heel veel tijd in de tijdrit die werd gewonnen door Ellen van Dijk die daarmee ook de leiding in het klassement had genomen. Vos was er dus alles aan gelegen om vandaag wat van de opgelopen achterstand in te halen.

In de finale van de wedstrijd wisten acht rensters zich licht los te maken van het peloton en daar ook Vos bij maar niet Ellen van Dijk. Vos maakte het vervolgens in de straten van Greiz eenvoudig af. Tweede werd de Italiaanse Elena Cecchini en derde Anemiek van Vleuten. Ellen van Dijk eindigde op de veertiende plaats, 11 seconden na Vos. Van Dijk staat nog steeds eerste, gevolgd door Annemiek van Vleuten op 13 seconden en Marianne Vos die naar de derde plaats steeg op 30 seconden.

Toeval is dat deze drie vrouwen over drie weken voor Nederland samen met Anna van der Breggen uitkomen bij de Olympische spelen in Rio. Meteen na de selectie van deze vier vouwen door bondscoach Johan Lammers was er veel kritiek van met namen een aantal vrouwen die meenden dat ze ook geselecteerd hadden moeten worden. Gezien de vorm van het moment lijkt Lammers de juiste keuze gemaakt te hebben.

Share
error: Content is protected !!