Badminton Club Cross Smash groeit en bloeit weer!

foto2-introducetoernooiWERKENDAM – De afgelopen maanden is zowel voor als achter de schermen veel werk verricht om onze verenging weer te doen groeien en bloeien. Inmiddels hebben wij weer meer dan 70 leden en groeien wij gemiddeld één (jeugd)lid per week.

In 1970 vond Jaap van Oord, Werkendammer en fanatieke badmintonner, dat in sporthal De Crosser ook gebadmintond moest worden en begon een ledenwerfactie. Via mond-tot-mond reclame en advertenties maakte hij de badmintonsport in Werkendam bekend en riep mensen op om te badmintonnen. Op het hoogtepunt had de vereniging meer dan 140 leden, helaas was dit medio 2016 teruggelopen naar 60 leden. Dit had uiteenlopende redenen; vertrekkende toppers naar sterke verenigingen boven de rivieren, afleiding door de verregaand gedigitaliseerde wereld, en veel werk op dezelfde vrijwillige schouders. Om deze reden zijn wij als vereniging een nieuwe koers ingeslagen. Wij hebben drie belangrijke pilaren gedefinieerd: 1. Vinden en binden van de jeugd, 2. Positie in Werkendamse sportcultuur versterken en 3. Organiseren badminton gerelateerde activiteiten en samenwerken met Bart in Werkendam.

Werkendamse middenstand bedankt!
In dit kader hebben wij reeds in 2016 diverse activiteiten georganiseerd. Op 24 november het jaarlijkse introducé toernooi met 50 deelnemers en op 1 december het nieuwe Pieten Badminton met 33! jeugddeelnemers. De Werkendamse middenstand heeft fantastische bijgedragen door het beschikbaar stellen van diverse mooie prijzen. Op onze nieuwe website bccrosssmash.nl staan alle foto’s van de activiteiten. Inmiddels zijn de volgende activiteiten (Bubbel Hussel avond en Ouder-Kind toernooi) voor januari reeds gepland.

Vrijspelen op zaterdagochtend
Iedere zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur kan jeugd vrijblijvend kennis maken met de snelste racketsport! Wil je een keer vrijblijvend uitproberen of badminton iets voor je is? Kom gewoon langs! Wij zorgen voor een racket, als jij zorgt voor binnensportschoenen en sportkleding. Wordt je lid, dan beschikken wij over drie gediplomeerde trainers die je de fijne kneepjes van het spel kunnen bijbrengen. Als je goed traint kan je ook meedoen aan de competitie die februari 2017 weer begint. Wij zijn met twee seniorenteams en drie jeugdteams vertegenwoordigd.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je onze website (www.bccrosssmash.nl) raadplegen of ons bezoeken in sporthal de Crosser.

Share
error: Content is protected !!