Bresc uit Sleeuwijk wil naar RBT – eerste reservering voor mooie locatie bekrachtigd

Bresc
Foto met dank aan fotograaf: Bresc

Bresc wil zich op een kavel van 13.000 m2 op de Kop van Brabant vestigen. Zij hebben daartoe een reserveringsovereenkomst met het ROB ondertekend.
Deze overeenkomst geeft Bresc voldoende tijd om haar plannen voor te bereiden.

Bresc is specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten. Het bedrijf richt zich op de professionele Europese gastronomiemarkt. Authentieke pure smaken en culinaire inspiratie zijn het uitgangspunt bij de productontwikkeling.

Eind 2016 wordt naar verwachting de koopovereenkomst getekend.
Volgens de huidige planning wordt gedacht aan starten met de bouw in 2017.

Kort geleden is op basis van een uitspraak van de Raad van Staten het bestemmingsplan van de Kop van Brabant onherroepelijk geworden. Bresc is het eerste bedrijf dat na deze vaststelling de reserveringsovereenkomst heeft bekrachtigd.

Wethouder Wim de Jong:
Geweldig dat zo’n mooi bedrijf als Bresc voor onze regio behouden blijft. Goed voor de economie, goed voor de arbeidsplaatsen, goed voor Altena. Ik ben blij dat de juridische procedures rondom het terrein nu zijn afgerond en we actief aan de slag kunnen gaan om nog meer mooie bedrijven te interesseren voor deze toplocatie.

Directie Bresc:
Bresc heeft van oorsprong een sterke verbinding met het land van Heusden en Altena. Wij zijn dan ook verheugd om onze groei binnen deze regio verder te kunnen realiseren.

Share
error: Content is protected !!