De gemeente Zaltbommel opent op 15 januari een Energieloket voor alle inwoners van de gemeente Zaltbommel

ZALTBOMMEL – Energiebesparing wordt steeds belangrijker, het raakt iedereen. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Toch willen veel huishoudens hiermee aan de slag. Daarom heeft de gemeente Zaltbommel besloten om haar inwoners te helpen met een lokaal informatiepunt waar inwoners onafhankelijk advies krijgen over energiebesparing en energie-opwek.

Wethouder Willem Posthouwer is enthousiast over de opening van het Energieloket Zaltbommel: ”Ik merk dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien als het gaat om energiebesparing of energie-opwek. Bovendien komen er steeds meer aanbieders op de markt die hun diensten op dat gebied aanbieden. Dat is een goede zaak natuurlijk en des te belangrijker dat onze inwoners onafhankelijk advies kunnen krijgen voor ze tot actie overgaan.”

Gewoon even binnenlopen voor advies
Het Energieloket Zaltbommel is een initiatief van de gemeente Zaltbommel, de energiecoöperatie Bommelerwaar en het regionale Energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland. Stefan van Tongeren (projectleider van Energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland): ”We hebben in Geldermalsen al jarenlang een onafhankelijk Energieloket voor de inwoners van heel Rivierenland. Hier kunnen mensen online en telefonisch advies krijgen over het verduurzamen van hun huis. En we merken dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om een keer binnen te wandelen voor persoonlijk advies. Daarom zijn we erg blij dat inwoners van de gemeente Zaltbommel nu ook ‘om de hoek’ hun informatie kunnen krijgen.”

Boukje Pennings zal het Energieloket Zaltbommel bemannen. “Ik hoop dat mensen de weg naar het Energieloket snel weten te vinden. Een gesprek, telefonisch of op het Energieloket,  kan een hoop duidelijkheid bieden in de weg naar een energiezuinig huis!”

De feestelijke opening van het Energieloket Zaltbommel vindt plaats op woensdag 15 januari van 13:00 – 17:00 uur. Voor iedere bezoeker ligt dan een cadeautje klaar waarmee thuis al direct energie bespaard kan worden.

Het Energieloket Zaltbommel is gevestigd in Het Groene Huis, naast de ingang van het Gemeentekantoor. Iedere woensdagmiddag van 13:00 – 17:00 uur is er een inloopspreekuur. Dan kunnen alle inwoners van Zaltbommel zonder afspraak binnenlopen voor onafhankelijk advies.

Kijk op www.energieloketZaltbommel.nl of bel via 0345 – 50 40 12.

 

Share
error: Content is protected !!