d’n Aelse Dorpsquiz, zaterdag 7 april

ANDEL – Na het succes van de eerste editie in 2017 waarbij 22 teams streden om de titel is de organisatie van d’n Aelse Dorpsquiz de afgelopen maanden druk bezig geweest met het quizboek voor de 2e editie. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Juliana. Zij hebben een werkgroep samen gesteld met enthousiaste Andelnaren en enkele afgevaardigden uit het bestuur.

Deze editie zal plaatsvinden op zaterdag 7 april 2018. Voor deze editie hebben maar liefst 27 teams zich ingeschreven. Deze avond zullen ongeveer 400 mensen mee doen aan d’n Aelse Dorpsquiz.

Maar wat houdt een dorpsquiz nou precies in ?

Deze quiz is bedoeld voor alle inwoners van Andel, van jong tot oud. Er wordt ingeschreven per team. De teams zorgen zelf voor de samenstelling van het team, bijvoorbeeld met vrienden, collega’s, buurtgenoten of leden van een vereniging. Per team kiezen zij een teamcaptain en een locatie van waaruit zij gaan spelen. Dit kan bij iemand thuis zijn, maar ook in een horecagelegenheid, bedrijf of clubhuis. Een team van tussen de 8 en 15 personen is gewenst.

De quiz bestaat uit kennisvragen, maar ook uit doe-opdrachten, foto- en video opdrachten en zelfs een geheime opdracht. Het is dus belangrijk dat het team goed samenwerkt en de taken verdeeld worden. Tijdens de quiz mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media, naslagwerken en andere hulpmiddelen met uitzondering van de geheime opdracht.

d’n Aelse Dorpsquiz vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 7 april. De teamcaptains worden verzocht om bij de showroom van van Willegen, om exact 19.00 uur, het quizpakket op te halen. Hierin zit een vragenboekje met ca. 96 vragen en opdrachten in verschillende categorieën. Natuurlijk komt ons dorp hierin op allerlei manieren aan bod. Het wordt een strijd tegen de klok. Om uiterlijk 23.30 uur moet namelijk het totale pakket weer ingeleverd worden door de teamcaptains.

De werkgroep heeft daarna 3 weken de tijd om de vragen na te kijken. De prijsuitreiking met feestavond wordt gehouden in de feesttent bij de Romboutstoren tijdens de feestweek op zaterdagavond 28 april. Deze avond zal er op een ludieke manier terug gekeken worden op de quizavond. Naast een mooi geldbedrag voor de 1e, 2e en 3e prijs staat er ook een jaar lang roem op het spel en uiteraard het winnen van de Aelse Wisselkaai !

De inschrijving is inmiddels gesloten. Meer informatie is te vinden op  www.aelsedorpsquiz.nl. Daarnaast is er ook een Facebookpagina met allerlei informatie en tips: www.facebook.com/Aelsedorpsquiz/

Share
error: Content is protected !!