Drie titels voor masters Biesboschzwemmers

Den Haag, 3-6 mei 2018 – Het afgelopen weekend zijn in Het Hofbad in Den Haag de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen gehouden. Tussen de ruim 800 deelnemers uit binnen en buitenland kwamen zeven Biesboschzwemmers en twee leden van Den Doorn aan de start. De score voor de Werkendammers was drie goud, acht zilver en brons. Voor de zwemmers van Den Doorn was de hoogste klassering twee keer een vierde plaats.

Annette Wijnja wist op de 100 en 200 schoolslag bij de 50-plussers het goud te veroveren. Vooral haar tijd op de 200 meter gaf haar een goed gevoel. Naast het goud wist Annette ook nog twee keer zilver en twee keer brons persoonlijk te veroveren. Het zilver behaalde ze op de 50 schoolslag en 100 rugslag en op de 50 en 200 rugslag moest ze twee dames voor laten gaan. Op de 50 en 200 meter rug- en schoolslag zwom Annette Brabantse records.

Marjo Goelema had dit jaar met een sterkte Britse deelneemster te maken en moest op de 50 en 100 schoolslag deze dame voor zich dulden. Ondanks dat ze in voorbereiding is op de Vierdaagse van Nijmegen was ze wel tevreden met haar tijden. Paul Wijnja en Harry Cornet wisten beide ook een zilveren medaille persoonlijk te behalen. Harry deed dit op de 50 vrije slag en op de 50 vlinderslag zwom Harry naar het brons. Paul behaalde zijn zilveren medaille op de 200 vrije slag en hij deed dit in een persoonlijk, club en Brabants Masters Record.

De laatste persoonlijke medailles waren voor Richard Tiemstra en Nico Swart. Richard wist zijn medaille tot verrassing van iedereen te veroveren op de 50 schoolslag. Hij stond wel als derde ingeschreven, maar dit was met een tijd uit het 25 meter bad en de kampioenschappen waren in een 50 meter bad en dan ben je meestal wat langzamer. Nico beloonde zichzelf op de 200 rugslag door naar het brons te zwemmen. Sinds begin maart komt Nico voor de Biesboschzwemmers uit en dit was dus zijn eerste kampioenschap voor de Werkendamse zwemclub.

De laatste drie medailles werden op de estafette nummers behaald en de ploegen waren goed voor een gouden en twee zilveren medailles. De gemengde 4×50 wisselslag estafette ploeg bestaande uit Nico, Marjo, Paul en Annette was goed voor het goud in een nieuw clubrecord. De 4×100 wisselslag heren ploeg bestaande uit Nico, Harry, Arjon de Bok en Paul zwom naar het zilver in een spannende race en Nico wist als startzwemmer op de 100 rugslag het Brabants record te verbeteren. De laatste medaille werd behaald door Harry, Paul, Annette en Marjo op de 4×50 vrije slag gemengde estafette en dit was zilver.

Namens Den Doorn kwamen Sander van Tilburg en Wouter van der Stelt aan de start. Sander zwom alleen de 1500 meter vrije slag en hij wist hierop zijn persoonlijk record met bijna tien seconden te verbeteren. Wouter werd op de 800 en 1500 meter vrije slag vierde en hij wist op de 200 en 1500 meter ‘vrij’ zijn tijden aan te scherpen. Op de 1500 meter ging dit met maar liefst vijfentwintig seconden.

Voor Nico, Paul en Annette was dit een tussenstop in hun voorbereiding op de Europese Masters Kampioenschappen die begin september in Kranj, Slovenië gehouden gaan worden. Misschien krijgen zij nog gezelschap van enkele zwemmers, maar dat wordt afwachten. De komende tijd zijn de laatste wedstrijden in het zwembad en vanaf half juni begint het open water zwemmen. De Biesboschzwemmers zullen op 8 september ter hoogte van de kruising Kooikamp en Vijcie dan voor de zesde keer de Biesbosch Open Water Race organiseren.

dag_4 de ploeg die op de laatste dag aanwezig was
Share
error: Content is protected !!