Drie verdachten aangehouden voor poging brandstichting


Rijswijk (NB) – Drie mannen zijn zaterdagavond opgepakt omdat ze banden en hout op dé kruising in Rijswijk dumpten. Snel handelen na een melding leverde deze aanhoudingen op en voorkwam een stinkende brand op de kruising.

Op zaterdag 1 januari 2022 om 22.20 uur kreeg een surveillance-eenheid de melding van het Operationeel Centrum om naar de Rijswijksesteeg te gaan. Daar zouden enkele mannen autobanden en hout op de befaamde kruising leggen. De kans was groot dat dit een vreugdevuur ging worden zoals de afgelopen dagen het geval was.

Vuurwerk
Op de kruising troffen de agenten een busje aan. Meerdere mannen renden weg. Drie konden aangehouden worden. Vanuit het busje waren meerdere autobanden, hout en een vat met vermoedelijk brandbare vloeistof uitgeladen. De aangehouden mannen hadden alle drie zwarte handen wat bewijst dat ze de banden gesjouwd hadden. In de zakken van de verdachten werd ook nog vuurwerk aangetroffen.

Opvallend is dat de drie verdachten (22, 24 en 25) geen directe band hebben met Rijswijk. Ze komen uit Haaften en Tiel (2x). Ze zijn aangehouden en naar het bureau gebracht.

Share
error: Content is protected !!