Dul en Post winnen marathon in Brakel


BRAKEL – Na zeker een jaar was er vandaag weer voor het eerst weer een groot sportevenement in de regio de KNSB Reggeborgh inline skate marathon die werd gehouden op de wielerbaan van Brakel. Weliswaar nog zonder publiek en alleen nog maar deelnemers die tot de echte top behoren, maar dat maakte de wedstrijd niet minder mooi.

Bij de vrouwen met maar liefst vier deelneemsters uit de regio (nr.72 Danielle van Zanten uit Brakel, nr. 127 Stephanie Herpers uit Sleeuwijk, nr. 129 Elsemieke van Maaren uit Zuilichem en met nr. 135 haar zus Clarissa van Maaren). Het werd uiteindelijk een loodzware wedstrijd waarbij het er heel lang naar uitzag dat Elsemieke van Maaren grote kans had om op het podium te komen. De kopgroep van vier vrouwen waarin zij zat vertikte het echter om samen te werken en zo ging een voorsprong van een dikke minuut als sneeuw voor de zon verloren. Uiteindelijk was Elisa Dul de sterkste in de eindsprint.

Bij de mannen stond een rijder uit de regio aan de start (nr. 79 Bas Noorloos uit Poederoijen). Ook bij de mannen werd het een slijtageslag waarbij de overwinning uiteindelijk ging naar Robert Post.

Hieronder een video en daaronder een zeer uitgebreide fotoreportage.

  • Foto en video: Hans Verbeek
Share
error: Content is protected !!