Genderense Caroline Splinters naar WK Ballonvaren Dames

GENDEREN – Over een paar weken worden in Polen de WK ballonvaren gehouden waar ook de Genderense Caroline Splinters aan mee zal gaan doen.

Samen met nog 3 andere Nederlanders: Rik Baan uit Rijsbergen, Heidi Vos uit Maaseik en Joop Robben uit Schoonebeek vertrekken ze op 4 augustus richting Naleczow in Polen.

Op 5 en 6 augustus zullen er trainingsvaarten zijn. Op deze manier kunnen de deelnemers de omgeving even verkennen en in de wedstijdflow te komen.

Op 6 augustus zal de openingsceremonie worden gehouden. Tijdens Grote wedstrijden zoals EK en WK word dit altijd groots aangepakt. Teams worden voorgesteld, waarna een optocht door de stad wordt gehouden met muziek en een officieel praatje van de organisatie, burgemeester en FAI.

Vanaf 7 augustus begint de wedstrijden, waarna op 11 augustus in de ochtend de laatste competitievaart zal worden gehouden. Als het weer mee zit zullen er in totaal 9 wedstrijdvaarten worden gehouden.

De ochtendvaarten zullen rond 05:30 worden gestart en de middagvaarten beginnen rond 18.00 uur.

Op 11 augustus in de avond wordt het WK afgesloten met een “Closing Ceremonie”, waarbij de wereldkampioene gekroond zal worden.

Er zullen totaal 34 dames deelnemen aan dit WK uit landen als Amerika, Australië, Engeland, Japan, Litouwen, België, Oostenrijk, Duitsland, Kroatië, Hongarije, Polen en Rusland.

Wie meer wil weten over het WK Ballonvaart voor Dames: http://www.womensworld2018.pl/

Foto’s: Caroline Splinters

 

 

Share
error: Content is protected !!