Hart voor Veen realiseert eerste AED

VEEN – Anderhalve week na de start van de campagne Hart voor Veen, kan de aktiegroep trots melden dat het bedrag voor de aankoop van hun eerste 24/7 AED binnen is.

“De afgelopen dagen hebben we bemerkt dat deze aktie met open armen door de inwoners in Veen ontvangen wordt. Hier zijn we enorm blij mee. Hun enthousiasme en hulp heeft gezorgd voor dit snelle eerste succes. We gaan meteen door voor een tweede 24/7 AED op de Maasdijk. Hiermee krijgen we een optimalere verdeling van 24/7 beschikbare AED’s in Veen. Iedere donatie is welkom, via www.buurtaed.nl kan men doneren op Maasdijk, Veen. “

Hart voor Veen is een initiatief van Witte ‘m Ok, één van de teams van de dorpsquiz Veen. Het quizteam geeft aan dat deze aktie hun op dit moment meer bezig houdt dan de dorpsquiz. “We realiseren ons nu pas echt, dat statistisch gezien in Altena 50 mensen per jaar een hartstilstand kunnen krijgen. Bij een hartstilstand is altijd direct hulp nodig van een burger in de buurt. Reanimatie moet eigenlijk onmiddellijk starten. Wanneer bij een reanimatie binnen een paar minuten een AED wordt aangesloten,  dan is de kans groot dat van die 50 gevallen 35 mensen het overleven, anders slechts 5. Dat besef raakt ons. We nemen daarom de verantwoordelijkheid om te borgen dat een ieder in ons dorp die kans ook krijgt. Hoop doet leven!”

Naast de oproep om te doneren, organiseert Hart voor Veen diverse akties, zoals de verkoop van Hartjes en zelfgemaakte Happy Socks  op Valentijnsdag in het Koopcentrum Duijzer. De sokken zijn gemaakt en gedoneerd door een 89jarige mevrouw, de moeder van een van de teamleden van Hart voor Veen.

Op 1 maart wordt er ook een Stamppotten/Erwtensoep-avond georganiseerd. Voor 10 euro per persoon kan er door iedereen in goed gezelschap genoten worden van een heerlijke ouwerwetse maaltijd. Het tarief is inclusief de eerste twee consumpties. De avond start om 18.30 uur en zal plaatsvinden in de Wielstraat 25. Eventueel kunnen er ook maaltijden voor thuis besteld worden voor 5 euro per stuk.

Bij interesse kan men zich aanmelden door te mailen naar hartvoorveen@gmail.com

Share
error: Content is protected !!