Illegaal gestort?

kuilgrasfolieGENDEREN – Een lezer van onze website stuurde ons de bijgaande foto van een waarschijnlijk illegale storting van wikkelfolie voor kuilgras. Het afval werd gevonden in een slootje aan de Buitenstraat, Groenesteeg in Genderen.

Voor kleine hoeveelheden huishoudelijk plastic zijn er de zogenaamde Heroeszakken die regelmatig gratis worden opgehaald. In het geval van de storting in Genderen zal er waarschijnlijk betaald moeten worden en is dumpen goedkoper, zal men gedacht hebben.

Het komt steeds vaker voor dat afval wordt gedumpt op afgelegen plaatsen. Regelmatig krijgen wij berichten binnen van groenafval dat in de polder wordt achtergelaten, terwijl dit gratis kan worden afgeleverd bij het milieustation in Giessen.

Iets verdachts gezien?
Illegaal dumpen gebeurt vaak plaats in het donker en op afgelegen plaatsen. Bij grote(re) hoeveelheden gebeurt dat meestal met een bestelwagen of auto met aanhanger. Wees alert als u een auto ziet op een niet voor de hand liggende plaats in het bos of buitengebied (bijvoorbeeld een doodlopend weggetje).

Noteer het nummerbord en bel de politie in verband met een verdachte situatie (geen spoed, dus 0900-8844). Als u zelf de eigenaar bent van de grond waar het afval ligt, doe dan ook officieel aangifte bij de politie. Als de dader bekend is dan moet deze de schade terugbetalen. Zonder aangifte is er wettelijk geen gedupeerde.

In sommige gevallen kan de politie een boete opleggen die op kan lopen tot €900, -.

Share
error: Content is protected !!