Kersverse moeder zegt baan op en start als zelfstandige in Coronatijd


Gorinchem – In februari van dit jaar zegt kersverse moeder Andrea van der Wiel haar vaste baan van 13 jaar op. Had zij geweten hoe het er een maand later uit zou zien, dan was zij waarschijnlijk in haar veilige haven gebleven. Toch is het voor Andrea een positieve ommekeer geweest en besloot zij tijdens de Coronacrisis te starten als zelfstandig ondernemer. Vanuit haar woning in Gorinchem runt zij sinds begin september haar online services bedrijf Andrea van der Wiel VA en dat blijkt een goede beslissing.

“Valentijnsdag 2020 is de dag dat ik mijn vaste baan, in goed overleg met mijn toenmalige werkgever, gedag zei. Ik was ongelukkig met mijn baan, net 4 weken moeder en zag alles ineens in een ander perspectief: niets is het waard om ongelukkig te zijn met je werk en om voor een kind te zorgen moet je zelf ook goed in je vel zitten.” Natuurlijk bracht het onzekerheid, maar ik zou wel een andere baan vinden… Nog geen maand later ging Nederland in lockdown.

In haar hart droomde Andrea er al jaren van om ‘iets’ voor zichzelf te beginnen. “Ik ben een zelfstandig type, deel graag mijn eigen tijden en werk in en heb een voorkeur voor ondersteunen, adviseren, uitzoeken, schrijven, social media, etc. Het beroep Virtual Assistant oftewel assistent op afstand voor ondernemers was jaren eerder al door mijn hoofd geschoten, maar ik wist niet of men daar wel op zat te wachten. Maar juist in de huidige tijd is op afstand werken meer aan de orde dan ooit en dus moet dit wel het juiste moment zijn.”

Uiteindelijk is Andrea ervan overtuigd dat het allemaal zo heeft moeten lopen. “Had Corona al in het land geweest op Valentijnsdag, dan had ik mijn baan waarschijnlijk niet opgezegd. De tijden zijn met Corona tenslotte al onzeker genoeg. Maar nu kon ik niet meer terug en eigenlijk ben ik daar alleen maar heel blij om. Er is voor mij geen beter moment om te starten dan nu. En ik krijg hier zoveel energie van, dat heb ik jaren gemist. Wat ik hiervan geleerd heb; altijd luisteren naar mijn onderbuikgevoel; er komt altijd wel weer iets op je pad wat past. Je leeft maar één keer, make it worth it.”

Meer weten? Ga naar www.andreavanderwielva.nl.

Share
error: Content is protected !!