Mei Meet Maand: Meet je bloeddruk


Een hoge bloeddruk voel je vaak niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Meet daarom tijdens de Mei Meet Maand gratis je bloeddruk bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag in mei kun je onder begeleiding je bloeddruk meten.

Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. De Bibliotheek CultuurPuntAltena ondersteunt deze oproep van de  Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat jij zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Van 6 tot 28 mei kun je op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 binnenlopen bij onze vestiging in Woudrichem (Raadhuisplein 1). Voor meer informatie kijk op bibliotheekaltena.nl/bloeddrukmeten.

  • stockfoto
Share
error: Content is protected !!