Mohammed Boulama snelt naar parcoursrecord in Werkendam

WERKENDAM – De Marokkaanse atleet Mohammed Boulama heeft woensdagavond een sterk bezetten Van der Straatenloop in Werkendam gewonnen. Boulama die al een als eens zesde werd bij het wereldkampioenschap steeple liep bovendien met een tijd van 14:04 op de vijf kilometer lange loop door Werkendam een nieuw parcoursrecord. De winnaar liet meteen vanaf de start al zien dat hij voor spek en bonen naar Werkendam was gekomen. Al vrij snel liet hij Wesley van der Gouw en Luuk Maas achter zich. De jonge talentvolle Maas die afgelopen weekend nog de nationale titel op de vijf kilometer voor A-junioren won probeerde nog wel aan te klampen maar zag al snel dat de Marokkaan een maatje te groot voor hem was. Luuk Maas moest zelfs waarschijnlijk door zijn inspanningen om de winnaar te volgen op 1500 meter de ontketende Wesley van der Gouw over zich heenkomen.

De organisatie die ruim 330 atleten aan de start zag verschijnen kreeg zodoende een mooi podium, dat was ook het geval bij de vrouwen, de overwinning ging hier naar Sara van Grunsven, haar eindtijd van 18:28 bleef ver verwijderd van het parcoursrecord dat in 2011 (15:15) was neergezet door de Keniaanse Peninah Kigen. Marjon de Kok die vorige week nog in Herwijnen won werd tweede op bijna een halve minuut. De derde plaats was voor Ciska Hensen.

Niet alleen de Van der Straatenloop in Werkendam kon tevreden terugkijken op de wedstrijd in Werkendam, het Blankers- Van Varik Altena Road circuit kreeg met deze wedstrijd een mooi vervolg op de succesvolle eerste wedstrijd van dit seizoen in Brakel. Twee jaar geleden dreigde het oudste stratenloop circuit van ons land nog van het toneel te verdwijnen, nu kijkt de organisatie weer met vertrouwen naar de toekomst. De volgende wedstrijd in dit circuit is op woensdag 23 augustus in Genderen.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!