Mondkapjes voor mensen met een laag inkomen


De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel stellen gratis mondkapjes beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. Omdat het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes dringend geadviseerd wordt, willen de beide gemeenten  deze inwoners tegemoetkomen. Het kopen van wegwerpmondkapjes kan een grote kostenpost zijn voor huishoudens met een laag inkomen. De gemeenten vinden het belangrijk te bevorderen dat ook deze huishoudens aan de samenleving deel kunnen nemen. Daarom verstrekken de gemeenten gratis wasbare mondkapjes.

Verspreiding via consulenten en voedselbank
Voedselbank Bommelerwaard, consulenten schuldhulpverlening en de consulenten van bijzondere bijstand verstrekken de mondkapjes. Zij hebben dagelijks contact met inwoners die in de doelgroep vallen en kunnen goed inschatten hoeveel mondkapjes er verstrekt moeten worden.

Wethouder Bragt van de gemeente Zaltbommel overhandigde de mondkapjes deze week persoonlijk namens beide gemeenten aan de voedselbank.

Ophalen op het gemeentehuis
Voor inwoners met een laag inkomen die op korte termijn geen contact met de consulenten hebben, ligt er een mondkapje klaar bij de balie van het gemeentehuis. Dit is zolang de voorraad strekt.

Share
error: Content is protected !!