Nederlands Kampioenschap veldrijden naar Zaltbommel

In januari 2021 zal het Nederlands Kampioenschap Veldrijden plaatsvinden in het Gelderse Zaltbommel. Het Nederlands Kampioenschap wordt verreden op het parcours van De UiterwaardenCross midden in het centrum van Zaltbommel.

De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie is onder de indruk van de enthousiaste organisatie met het vermogen om snel te kunnen schakelen en beloont Stichting Cyclocross Zaltbommel met dit grote sportevenement waarbij de gehele top van het Nederlandse veldrijden aanwezig zal zijn.

Een weekend lang zal Zaltbommel in het teken staan van de wielersport, maar ook in de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap toe zullen er voor alle inwoners en bedrijven van de gemeente Zaltbommel tal van sportieve activiteiten plaatsvinden.

“Wij zijn als organisatie natuurlijk ontzettend trots op wat wij samen met onze vrijwilligers en sponsoren in 2 jaar bereikt hebben en we zullen er voor zorgen dat de Bommelerwaard het stralend middelpunt van sportminded Nederland zal zijn. Het NK gaat een wielerfeest worden voor alle inwoners van de regio Zaltbommel!” aldus Robert Schimmer voorzitter van Stichting Cyclocross Zaltbommel.

Ook burgemeester Peter Rehwinkel van Zaltbommel reageert enthousiast op de toewijzing van dit NK: “Wat een geweldige opsteker voor de organisatie van de UiterwaardenCross Zaltbommel en voor onze gemeente, dat het NK Veldrijden in 2021 naar Zaltbommel komt! Alle deelnemers en het publiek zullen genieten van de prachtige uiterwaarden met daarin een heel uitdagende cross. Deze cross met de Waal als achtergrond is vast de mooiste en best georganiseerde van Nederland!”

De edities van De UiterwaardenCross van 2019 en 2020 maken voor het eerst deel uit van de Topcompetitie van de KNWU en zullen plaatsvinden in oktober.

Share
error: Content is protected !!