Nieuw seizoen Badminton Club Cross Smash gestart!

Met slechts drie trainingen in de armen en benen trad team 1 afgelopen donderdag aan tegen BC Mix uit Naaldwijk. Helaas bleek de tegenstander in de dubbelspelen beter op elkaar ingespeeld en speelden zij de rally’s tactisch beter uit. Hierdoor was aan het einde van de avond de uitslag 2-6. Toch kan het team met vertrouwen de rest van de competitie tegemoet kijken.

Team 1 is bijna ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar en bestaat uit: Petra Elema, Laura de Kraker, Marianne van der Hoff, Gert-Jan Visser, Joep Sijtsma, Rick van den Boom en Ronald van Wijk. De laatste speler is overgekomen uit het tweede team en traint hard om aansluiting met de spelers uit het eerste team te krijgen. Helaas zijn Petra en Laura momenteel geblesseerd, waardoor Madelief Eertink uit team 2 (zie foto) haar opwachting maakte. Zoals gebruikelijk werd gestart met een dubbelspelen. Joep en Ronald wisten in de eerste set nog een vuist te maken, maar verloren helaas toch in twee sets. Madelief en Marianne verloren na een goede wedstrijd met aanvallend spel met 18/21 – 18/21. Gelukkig wisten Rick en Marianne daarna hun beide enkelspelen te winnen, waardoor halverwege de stand 2-2 op de borden stond.

Ronald en Madelief speelden vorig jaar allebei nog in de vierde klasse en het jaar daarvoor zelfs nog in de jeugd. Nu moesten zij aantreden in de eerste klasse, kortom een hele grote stap. Beide speelde een erg verdienstelijke wedstrijd, maar moesten de overwinning laten aan hun tegenstander. Tijdens de twee gemengddubbels werd duidelijk dat de Werkendamse spelers momenteel erg fit zijn, maar dat tijdens de trainingen de nadruk op het tactische aspect van badminton moet worden gelegd. Na acht wedstrijden was de eindstand dan ook 2-6.
Deze week start de competitie voor team 2 met een thuiswedstrijd tegen BC Katwijkse. Het team zal aantreden zonder de geblesseerde spelers Cas Beumer en Leon Visser. Daarna staan op 23 en 30 september van 08:30 tot 11:30 uur de jeugd clubkampioenschappen met maar liefst 40 deelnemers op het programma!

Meer informatie

• Foto: Opslag team 2 speelster Madelief Eertink

Voor meer informatie: www.bccrosssmash.nl.

Share
error: Content is protected !!