Onkruidbrander en gaslek veroorzaken explosie, woning loopt veel schade op

VELDDRIEL – Een samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat een benedenverdieping van een woning aan de Vliertseweg in vrijwel in zijn geen verwoest is. De bewoners waren op dat moment op vakantie. Waarschijnlijk is er onder de woning een gaslek geweest, en het gas heeft zich waarschijnlijk in de kelder van de woning opgehoogd.

Buiten de woning was een Hovenier bezig met onkruid branden. Het vermoeden is dat er vervolgens een vonkje via een ventilatiekoker in de kelder is gekomen en dat daardoor een explosie is ontstaan. De benedenverdieping heeft vervolgens door de opvolgende brand veel schade opgelopen. De brandweer kon de woning binnenkomen door een ruit in te slaan.

Het overgebleven gas en de rook is vervolgens door de brandweer uit de woning gezogen. De Vlietstraat was op het moment van de brand door de politie afgesloten. Als alles veilig is kan het gas worden afgesloten. Enkele weken geleden moest de brandweer in Zuilichem ook al in actie komen toen er een buitenbrand was ontstaan door iemand die bezig was met onkruidbranden. 

Foto’s: Hans Verbeek

Share
error: Content is protected !!