Oprichters Aalburgse Omroepstichting (OkeFM) stoppen na 17 jaar met radio maken


REGIO – De oprichters en bestuursleden van Aalburgse Omroepstichting (OkeFM), Huib en Freek de Groot, hebben dit weekend bekend gemaakt dat ze beide gaan stoppen met hun werkzaamheden voor deze zender.

Beide broers, die al 17 jaar voor de zender werkzaam zijn, maakten dat zondag op hun Facebookpagina’s bekend.

Tot en met 2019 was OkeFM te beluisteren in Altena, Zaltbommel en Langstraat. Na de herindeling van de voormalige gemeentes Wijk en Aalburg, Woudrichem en Werkendam tot één Altena, verloor de zender het uitzendgebied en kregen Zaltbommel en Maasdriel toegewezen als radio- en TV station.

Eén van de oud-bestuursleden gaf te kennen dat de herindeling niets te maken heeft met hun vertrek bij OkeFM, maar dat andere factoren een rol spelen die we niet nader zullen omschrijven.

Intussen is een interim bestuur gevormd waarvan Willem Bakker de voorzitter is geworden. In zijn antwoord op onze vraag, hoe nu verder, vertelde Willem Bakker ons dat het nieuwe bestuur van OkeFM vol nieuwe energie aan de slag gaat, als de lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. Zo blijven de uitzendingen van onze omroep gegarandeerd en kunnen de kijkers en luisteraars blijven genieten van onze omroep.

Willem Bakker: “Huib en Freek hebben zich vanaf de start tot aan het afgelopen weekend met hart en ziel ingezet en daar is vanuit een ieder bij de omroep grote waardering en dankbaarheid voor”.

Share
error: Content is protected !!