Politiek Altena wil winkels open en perspectief voor allen


Het CDA Altena heeft het initiatief genomen om vanuit Altena een signaal af te geven aan Den Haag. De partij vraagt, namens AL, CU, PvdT, SGP en VVD in de gemeenteraad, aan het college een brief te sturen naar het Kabinet. Recent deed de gemeente Barneveld dit ook. Daar pleitte de politiek voor het op korte termijn veilig openen van winkels en het bieden van perspectief aan de samenleving.

CDA Raadslid Rene Roovers: “Ook veel ondernemers  in Altena hebben hun zaak moeten sluiten. Het water staat hen aan de lippen. Iedereen hunkert inmiddels naar perspectief. Dat signaal willen we overbrengen aan het Kabinet in aanloop naar de persconferentie. Het financiële en emotionele uithoudingsvermogen is bij velen zo’n beetje op. Wij snappen het belang van de volksgezondheid, maar het verleden heeft laten zien dat slimme openstelling van winkels en horeca mogelijk is.”

Roovers is blij dat zijn initiatief door vrijwel alle politieke partijen in Altena wordt ondersteund. Een breed gedragen signaal is een krachtig signaal geeft hij aan. De bal ligt nu bij het college, aldus Roovers, maar ik ga ervan uit dat ons college hiermee aan de slag gaat.

  • Bron: CDA Altena
  • Stockfoto
Share
error: Content is protected !!