Rare snuiters aan de deur

aanbellen-zwWIJK EN AALBURG – een paar uur geleden (18.00 uur) zagen wij een bericht via Social Media voorbijkomen dat er in Wijk en Aalburg een paar jonge mannen aanbelden en beweerden dat ze van Essent waren, waarvan later bleek dat Essent van niets wist.

Er werden allerlei vreemde vragen gesteld aan de vrouw die opendeed. “Wie regelt de zaken van Essent, is dat je man? “. En: “Hoe laat komt je man thuis?” Verder werden er nog een aantal persoonlijke vragen gesteld die niets te maken hadden met de energieleverancier Essent.

De twee mannen konden zich niet identificeren en hadden niets bij zich waaruit bleek dat ze daadwerkelijk van Essent waren. De vrouw had al snel in de gaten dat er iets niet deugde, maar besefte ook dat de slinkse praatjes van de mannen je al snel op het verkeerde been zetten, en dat je er onbewust toch intrapt!

Na afloop van het gesprek heeft zij Essent gebeld. Die verklaarden dat er geen actie was in Wijk en Aalburg.

De vrouw heeft onmiddellijk de politie ingelicht, melding gedaan van het voorval en het signalement doorgegeven. De politie nam de melding zeer serieus en gaf aan een surveillanceauto te sturen om uit te kijken naar de twee mannen. Gezien de inbraken van de afgelopen dagen in Wijk en Aalburg zeker een goede beslissing.

In Wijk en Aalburg is de GroepsApp (Buurtpreventie) op de hoogte gebracht.

Laat je dus niet verleiden door vreemde praatjes en vraag vooraf altijd om een legitimatie als je de zaak niet vertrouwt.

Share
error: Content is protected !!