Schenking koppelbedden aan Zorgplein Maaswaarden


Wijken Aalburg – Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aan kruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Wanneer mensen ziek zijn, niet meer bij elkaar kunnen wonen of in een periode van waken is nabijheid belangrijker dan ooit. Koppelbed “de Bijrijder” vormt de ideale oplossing voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Daarom heeft Veerle van Drunen (Verzorgende IG, VZH) de organisatie aangemeld bij Stichting Roparun, om in aanmerking te komen voor koppelbedden.

Stichting Roparun houd sinds 1992 een non-stop estafetteloop die gehouden wordt tussen Rotterdam en Parijs, met als hoofddoel, geld ophalen voor deze sportieve prestatie. Het geld is bedoeld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen.

Onze aanvraag is goedgekeurd en Zorgplein Maaswaarden heeft donderdag 4 juni beide bedden in ontvangst mogen nemen. Op verschillende afdelingen zijn verzorgende IG en verpleegkundigen opgeleid tot gespecialiseerd verzorgende palliatieve zorg.

Op de foto Veerle van Drunen en Gery de Raad, beide leden van de werkgroep palliatieve zorg.

Share
error: Content is protected !!