Sint Nicolaas naar Wijk en Aalburg


Zaterdag 20 november komt Sint Nicolaas naar Wijk en Aalburg! Niet met de boot, niet in zijn rijtuig en geen feest in d’Alburcht of een groot buitenfeest, helaas! Bij al deze activiteiten is de QR-code van toepassing en dat vinden wij niet passen bij een Sint Nicolaasfeest!

Wij vinden het onacceptabel om een kind de toegang te ontzeggen omdat b.v. de ouders niet zijn gevaccineerd, dat kan toch niet! Sint Nicolaas moet voor ieder kind toegankelijk zijn! Daarom zal Sint Nicolaas en zijn gevolg deze middag door Wijk en Aalburg reizen en op diversen plaatsen een stop maken van 15 minuten (langer mag niet overeenkomstig de vergunning of zonder QR toegangsbewijs ).

De Burgemeester heeft er op deze manier een doorstroom evenement van gemaakt zodat alle kinderen de mogelijkheid krijgen Sint te ontmoeten uiteraard geheel overeenkomstig de geldende maatregelen. Maar ook u moet ons daarbij helpen!

Om alle kinderen daadwerkelijk de mogelijkheid te geven doen wij, W.S.V. Wandelvreugd, organisator van dit evenement een dringend beroep op alle inwoners van ons dorp Wijk en Aalburg. Wij verzoeken u om onze regels de respecteren en uw maatschappelijk verantwoordelijkheid te nemen voor ons aller veiligheid.

Houd voldoende (minimaal 1,5 meter) afstand en/of draag indien nodig een mondkapje. Voor kinderen onder de 13 jaar gelden deze regels niet, zij zijn vrij van alle regels om volop van deze middag te kunnen genieten.

Als een stopplaats niet aan de regels kan voldoen zijn wij verplicht door te rijden, laat het zover niet komen! Gun de kinderen hun momentje met Sint Nicolaas voor een praatje en even die tekening en verlanglijstje afgeven. En dan snel naar de Pieten voor die heerlijke kruidnootjes!

Wij als vereniging vinden het heel belangrijk voor alle kinderen dat dit feest toch een beetje gevierd kan worden. Wij kunnen en mogen dit doen samen met de vele ondernemers binnen ons dorp die een groot deel van de kosten voor hun rekening nemen en daar zijn wij deze mensen heel dankbaar voor. Wij als vereniging hebben deze jaren nagenoeg geen inkomsten, maar ook voor de meeste van onze ondernemers zijn het jaren van behelpen! Steunt u ons ook door er iets moois van te maken!

De route is te vinden op onze facebook pagina Facebook.com/wsvwandelvreugd of hartvanaalburg en in de weekbladen van vorige week.

U kunt dan ongeveer berekenen hoe laat wij waar kunnen zijn, maar als wij in de buurt komen zullen wij er zeker voor zorgen dat u ons niet kunt missen.

  • W.S.V. Wandelvreugd
  • Stockfoto
Share
error: Content is protected !!