Stan Schipperen maatje te groot voor de rest van de deelnemers (video)

GENDEREN – De 17-jarige Stan Schipperen uit Dussen heeft woensdagavond met overmacht de Stratenloop van Genderen gewonnen. De omstandigheden in Genderen waren dit keer optimaal, weinig windt in de polder en temperaturen die optimaal waren, alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.

Dat werd het ook, maar niet om de strijd voor de eerste plaats. Supertalent Stan Schipperen die vorig jaar al verbaasde door als toen nog 16-jarige de wedstrijd te winnen heerste nu met overmacht. Meteen vanaf het startschot liet hij de rest van het veld zijn hielen zien. Daar waar hij vorig jaar nog werd opgejaagd door Lauran Beijens moest hij het nu alleen doen, en dan is het knap om 22 seconden sneller te zijn dan vorig jaar. Toen viel hij nog uitgeput op de grond, nu kon hij meteen na de wedstrijd met een dikke glimlacht al een interview geven.

Achter Stan Schipperen was er een mooi gevecht wie de snelste Genderse deelnemer zou gaan worden. En dat de prijs hiervoor bij de familie Rozenmond terecht zou komen was ook wel duidelijk. De broertjes Remi en Louis Rozenmond werden respectievelijk derde en vierde bij de senioren. Vader Johan won bij de masters 45+, alle reden voor deze sportieve familie om tevreden te zijn. Tussen de broers Rozenmond en Stan Schipperen was er een tweede plaats voor een eveneens jong talent Jarreau Suijkerbuijk. Emmy Vink uit Well was de snelste dame in de wedstrijd. De volgende wedstrijd in het Altena Road Circuit is over drie weken in Giessen.

Hieronder vindt u 3 video’s gemaakt door Hans Verbeek en Joop Lankhaar

Share
error: Content is protected !!