Studie Rond voor middelbare scholieren

_MG-OK-klaaar_3002

StudieRond: Huiswerk- & studiebegeleiding, examentrainingen en  bijlessen voor middelbare scholieren op elk niveau.

“Tegenwoordig is het door volle klassen moeilijk om alle kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Bovendien zitten er veel probleemkinderen in een klas wat veel onrust geeft”, vertelt Gerda Schram, docent Engels op een Daltonschool in Breda en werkzaam bij huiswerkbegeleiding Leerplein14 in Sleeuwijk, waarmee ze samenwerkt.  Gerda: “De afgelopen jaren merkte ik dat het werken met jongeren één op één mij goed afgaat en dat ik daarbij mijn didactische ervaring goed kan gebruiken. Het idee ontstond toen om StudieRond in Wijk en Aalburg op te zetten, door middel van huiswerkbegeleiding kinderen te helpen die moeite hebben met leren en huiswerk maken.”

‘Leren is gewoon hard werken, doorzetten en plezier’

Gerda: “Kinderen gunnen zich vaak geen tijd of hebben geen zin om huiswerk te maken of weten niet hoe ze het moeten aanpakken. Daar wil ik verandering in brengen door middel van huiswerkbegeleiding. Waar ik leerlingen kan coachen hoe ze het beste hun huiswerk kunnen plannen en structureren, een uittreksel maken of een spreekbeurt voorbereiden. Leren is gewoon hard werken en doorzetten, sommige kinderen lopen daarin vast.  De meeste kinderen willen in korte tijd veel leren en gebruiken daarvoor hun korte termijn geheugen. Maar dat werkt niet, ze onthouden alleen maar korte stukjes. Ik wil ze leren hoe ze een huiswerkschema kunnen maken met overzicht van één, twee of drie weken. Er zijn kinderen die denken in plaatjes, dat zijn de beelddenkers Vaak hebben beelddenkers en dyslecten een leerachterstand, het lesmateriaal wordt niet onthouden en niet begrepen. Daarom bekijk ik welke leerstrategie het beste bij een leerling past.

‘één op één klaarstomen voor overgang en het examen’

Gerda: “StudieRond is voor mij een uitdaging , ik wil iets voor de kinderen betekenen, ze stimuleren en helpen om alles op de rails te krijgen. Dat ga ik doen in een omgeving waar ze rustig en prettig kunnen werken. Hulp bij de voorbereiding van een examen, eventueel één op één, vooral als leerlingen er slecht voorstaan, die wil ik heel graag op koers brengen. Voor de kernvakken Nederlands, Engels en Wiskunde is het belangrijk dat leerlingen voldoendes halen, omdat ze in deze drie vakken maar één vijf mogen hebben.”

Het mooie voor leerlingen bij huiswerkbegeleiding is dat hun huiswerk klaar is als ze naar huis gaan. We gaan door zolang het nodig is, al wordt het zes uur. Van maandag t/m vrijdagmiddag zijn we aanwezig in Altena Kennispunt, Anjelierstraat 39 Wijk en Aalburg.

Kom naar de inloopmiddag op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april vanaf 14.00 t/m 17.00 uur of mail naar:  gerda@studierond.nl

Ouders kunnen na een gratis intake-gesprek hun kinderen meteen inschrijven, samen wordt er met leerling en ouders gekeken waaraan behoefte is. Daarna maken we een individueel plan van aanpak.

Start: Maandag 4 april
Locatie: Altena Kennispunt, Anjelierstraat 39, Wijk en Aalburg.

Share
error: Content is protected !!