Unieke afvalbak in strijd tegen zwerfafval


Wethouder Roland van Vugt nam donderdag 1 oktober een bijzondere afvalbak in gebruik. De blikvanger in de vorm van een bloem is ontworpen en gemaakt door leerlingen metaalbewerking van het Willem van Oranje College. De blikvanger staat op de hoek Wijksestraat en Groeneweg, tussen Wijk en Aalburg en Veen

Snoeproute
De blikvanger werd geplaatst langs een zogenaamde ‘snoeproute’. Dit zijn routes naar school of tussen school en supermarkt bijvoorbeeld. Op deze routes worden vaak blikjes, flesjes en wikkels achtergelaten.

Jongeren betrekken
Door jongeren te betrekken bij oplossingen tegen zwerfafval wil de gemeente hen meer bewust maken van het afvalprobleem. De opdracht aan het de leerlingen van het Willem van Oranje was: bedenk een opvallende afvalbak die uitnodigt tot gebruik, hufterproof is, en lang meegaat.

Gerecyclede petflessen
Verschillende bedrijven uit de regio hebben meegeholpen. Zo leverde Vos Kunststoffen uit Veen de kunststof panelen van gerecyclede petflessen.

De opening is zo gemaakt dat er geen vuilniszakken in kunnen, maar wel geschikt is voor blikjes en dergelijke. Onder de vanger staan manden die geleegd worden door de gemeente.

Foto’s: Joop Lankhaar

Share
error: Content is protected !!