Van lokaal parkeerterrein naar landelijke huiskamer


ALTENA – Een drive-in Kerstnachtdienst mocht en kon het niet worden. Maar daar laat De Burcht in Sleeuwijk zich niet door tegenhouden. “Het gaat ons om het doel, niet om de vorm. We willen een boodschap van hoop en licht brengen, juist nu!”

Op 22 december besloten Burgemeester Lichtenberg en De Burcht gezamenlijk tot het schrappen van de drive-in. Het bleek juridisch te ingewikkeld om de diensten als drive-in te laten doorgaan.
De stroom aan bemoediging die volgde, zorgde ervoor dat de gemaakte plannen snel werden omgezet naar het houden van een online evenement.

“We houden de dienst online, met dezelfde technische ondersteuning als voor de driveindienst. We merken dat God zelfs nog grotere dingen in petto heeft. Ons publiek is nu niet alleen Altena maar eigenlijk heel Nederland.”

Zo loopt een team van SBS6 mee met de voorbereidingen om op 24 december om 22.30 uur verslag te doen van de gehouden Kerstnachtdienst in Hart van Nederland. Een onverwachte zegen, na alle commotie.

Het programma van de dienst is ongewijzigd. Spreker Henk Stoorvogel (bekend van Opwekking en de 4e Musketier) zal een boodschap brengen, omlijst met muziek en filmpjes van de Zandtovenaar.

“Het uiteindelijke doel van deze dienst is om mensen te laten zien wie Jezus is. Dat Hij jou hoop kan geven. We zien zoveel eenzaamheid, boosheid en verdriet om ons heen. Het is ons verlangen om het gesprek hierover aan te gaan. In januari starten we daarom met Alpha Altena, waar je alle vragen kunt stellen over het geloof in een kleine, veilige groep. Deze Kerstnachtdienst is dus één grote uitnodiging om hier aan deel te nemen.”

Wil je zien waar het allemaal om gaat? Kijk dan op Kerstavond, 24 december, om 20.00 uur naar onze livestream!

Stockfoto

Share
error: Content is protected !!