Veel belangstelling bij de landelijke World Cleanup Day in Zaltbommel (Video)

ZALTBOMMEL – De Waalkade van Zaltbommel was vandaag het landelijk centrum van World Cleanup Day. De kersverse nieuwe burgemeester van Zaltbommel Pieter van Maaren startte samen met Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation, het symbolisch startschot voor de opruimacties in het land.

Op de Waalkade waren drie opruimacties die daar starten en eindigden. Vervolgens zullen diverse bedrijven en organisaties hier, op het zogeheten Solutions Square, hun innovatieve oplossingen presenteerde voor de plasticvervuiling in waterwegen.

Tijdens een rivierexpeditie op de Waal deden Tweede Kamerleden en bestuurders van waterschappen en drinkwaterbedrijven onder leiding van wetenschappers een onderzoek naar de aanwezigheid van microplastics in de rivier. Rivieren zijn in Nederland een belangrijke bron van drinkwater. Onze redactie was daarbij aanwezig en maakte in samenwerking van Oké TV onderstaande videoreportage. Die is binnenkort ook te zien op Oké TV via Ziggo, kanaal 41 voor Altena en kanaal 36 voor de Bommelerwaard.

 

Share
error: Content is protected !!