W.I.K. gaat turnen bij voetbalvereniging


WIJK EN AALBURG – Sinds premier Rutte 21 april aankondigde dat kinderen tot 18 jaar buiten mogen sporten, is er hard gewerkt door het bestuur van W.I.K. Er werd contact gezocht met de gemeente Altena en vooruitlopend op hun reactie alvast gestart met het schrijven van een buitensportplan.

Sportbond KNGU was al voorbereid en protocollen lagen klaar zodat verenigingen snel zouden kunnen starten. De gemeente Altena kwam een week later met het bericht dat zij sportverenigingen geen strobreed in de weg leggen mits zij zich aan de opgestelde regels houden.

Inmiddels was er contact gelegd met zowel Noad ’32 en Wilhelmina ’26. Beide verenigingen gaven aan dat SV W.I.K. welkom was. Het werd een lastige puzzel want door de ingezaaide velden is de ruimte op beide verenigingen nu beperkt. En ook bij hen waren inmiddels de jeugdteams weer gestart met trainen. Uiteindelijk bleek dat alle uren van W.I.K. bij Noad ’32 konden worden ondergebracht.

Sportvereniging W.I.K. is zeer te spreken over de samenwerking met Noad ’32. De voetbalvereniging denkt goed mee, stelt een afgesloten ruimte ter beschikking zodat materialen kunnen worden opgeborgen en heeft zelfs nog snel voor de eerste turntraining het gras gemaaid. Het is fijn dat verenigingen bereid zijn om elkaar te helpen in deze tijden.

Woensdag 6 mei was het dan zover! Na zes lange weken zagen de trainsters en turnsters elkaar eindelijk weer. Het was wennen om de 1,5 meter afstand als trainster te houden. Buiten sporten vergt als turnvereniging veel aanpassingen en dus veel creativiteit van trainers en trainsters. De turntoestellen blijven in gymzaal d’Alburcht staan en dat is een groot gemis. De trainingen liggen al zes weken stil en als leden pas vanaf 1 september de zaal weer in mogen, betekent dit dat zij ruim vijf maanden niet op de toestellen kunnen turnen. Er wordt door de sportbond op dit moment hard gelobbyd om gymnasten toch vanaf 1 juni binnen te kunnen laten sporten en er is zelfs een petitie opgesteld.

Voorlopig is W.I.K. vier dagen te vinden op Sportpark het Korenzand en is iedereen super blij met de gastvrijheid van de voetbalvereniging. Samen veilig sporten en elkaar weer ontmoeten, dat is voor de leden, of het nou voetballers zijn of turnsters, heel belangrijk in deze gekke onzekere tijd.

Foto’s: WIK

Share
error: Content is protected !!