Waterbuffels in plaats van koeien

GENDEREN – We waren er een aantal keren langs gekomen, in de polder net voorbij Park Veldzicht in Genderen,  en je vraagt je af wat loopt daar in de wei? Normaal zie je koeien lopen in de wei, maar wat we zagen was toch duidelijk een ander dier.

Wie internet afstruint komt er al snel achter, het zijn waterbuffels. Je zet ziet wel in de Biesbosch lopen maar in het weiland hadden we ze nog nooit gezien. Inmiddels blijkt dat er in Brabant een klein aantal boeren hun koeien hebben omgeruild voor waterbuffels.

We merkten al snel dat deze dieren heel rustig zijn en een keer opkijken als je geluid maakt, maar dan weer rustig doorgaan met grazen. Hoeveel er liepen kunnen we niet schatten, maar veel waren het wel. Prachtige dieren de moeite waard zijn om een plaatje van te schieten.

Net als bij koeien gaan de waterbuffels na hun eerste kalf ook melk geven. Op Wikipedia staat heel wat geschreven over de waterbuffelmelk. Zo wordt er o.a. Mozzarella van gemaakt, een soort verse kaas, maar ook yoghurt is één van de zuivelproducten die van waterbuffelmelk wordt gemaakt.

Een interessant dier waarvan we in de toekomst zeker nog meer van zullen gaan horen.

Foto: Joop Lankhaar
error: Content is protected !!