Waterpolojeugd ZVDO’74 getransformeerd in vechtmachine

De Krabben uit Bergen op Zoom kwam afgelopen zaterdag op bezoek bij de Otters in AquaAltena. Een sportieve tegenstander, waarbij jeugdspelers van ZVDO moeite moesten doen om het sterke pantser van de krab te kraken.

Aanvoerder Brian de Bode wil deze wedstrijd het liefst direct vergeten. Voordat de wedstrijd halverwege was kon hij door drie persoonlijke fouten het team niet meer ten dienste zijn.

Vanwege zijn verantwoordelijkheidsgevoel liepen de emoties bij hem op. Gelukkig kreeg hij deze snel onder controle en bewees hij alsnog zijn toegevoegde waarde als aanvoerder op de bank.

Ondertussen was ZVDO al twee keer terug gekomen van een achterstand en had mede door een indrukwekkende solo van Mathé van Noorloos, waarin hij meerdere persoonlijke duels won een 5-3 voorsprong genomen.

Aan zelfvertrouwen geen gebrek, Mark van Dijk zwemmend goede stappen aan het maken door de extra trainingen. Zwom zelf het gat in en schoot strak op de goal. Complimenten aan de goede keeper van de tegenstander hoe hij dit schot, zoals vele andere wist te keren.

Janne-Lynn Himpers, bepaalde de eindstand van 7-4 voor de eerste twee periodes.

Zoals ze kan verdedigen zo scoorde ze ook, een echte vecht goal waar ook slimheid voor nodig is. De derde periode begon met stevig spel van beide zijde. Met als gevolg 4 uitsluitingen van 20 seconden, 2 voor beide ploegen. In de laatste minuut van het derde kwart vond Mathé nog twee maal het net van de tegenstander. Noah Rochat, Lisa en Sietse Leijendekker waren de andere scorende spelers namens ZVDO. De betrouwbare keeper De Dijk wist deze periode namens ZVDO zijn goal schoon te houden. De vierde periode konden de taaie Krabben een 2-0 verwezenlijken. Wat uiteindelijke resulteerde in een 9-6 overwinning.

Voor de waterpolojeugd van ZVDO betekende dit de negende overwinning op rij. Zaterdag 16 december om 19:00 speelt dit team thuis, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegen het sterke Hieronymus uit Roosendaal welke de derde plaats op de ranglijst bezet. Een overwinning is nodig om de gedeelde eerste plaats niet te verliezen.

De jeugdspelers van ZVDO zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om alle punten in eigen huis te houden tegen deze tegenstander.

Foto’s: ZVDO

 

 

Share
error: Content is protected !!