Waterpolojeugd ZVDO’74 verliest van zich zelf

Zaterdag 14 september mocht de polo jeugd van ZVDO het opnemen in Roosendaal tegen het altijd sterke Hieronymus. Na een goede voorbereiding waren de verwachtingen hooggespannen om de uitgesproken ambitie waar te maken. Tevens wilden de wateratleten van ZVDO nog iets recht zetten na afgelopen jaar.

De jeugd liet direct zien dat dat ze mee konden komen. De eerste twee aanvallen waren voor ZVDO, als ook de eerste twee doel pogingen. Eén keer raakte Brian de Bode na aan geven van Jasper Hoornaar de lat, echter op het score bord stond het nog steeds 0-0.

Andersom was het bij de eerste aanval meteen raak, waardoor er tegen een achterstaand werd aangekeken. ZVDO had overigens nog steeds het beste van het spel. Snel bracht men de stand weer naar gelijke hoogte, Mathé van Noorloos zwom zich zelf vrij op de midvoor positie, de bal kwam te laat waarop en moest naar buiten. Hij kreeg de bal daarna wel en roste de bal resoluut tegen het netje. Eerder wist Niels Skledar als keeper, alweer een strafworp te keren. Zijn reputatie als penaltykiller begint serieuze vormen aan te nemen in de zuidelijke zwembaden van de 1e klasse. Janne-Lynn Himpers had het eerste kwart veel pech door drie persoonlijke fouten was ze na 4 minuten uitgesloten van verdere deelname. Ze voelde zich schuldig naar het team en nam als een natuurlijke leider haar verantwoordelijkheid door publiekelijk sorry te zeggen. Lou Goudel nam stelling door haar in bescherming te nemen. In de kleedkamers zal hier komende week zeker op terug gekomen worden. Tevens was dit het kantelpunt in de wedstrijd, je kan geen waterpolo wedstrijd op hoog niveau spelen met maar 1 wissel op de bank, dit in combinatie met twee debuterende competitie  spelers.

ZVDO verloor deze wedstijd daarna van zichzelf door een gebrek aan spelers werden ze letterlijk en figuurlijk gesloopt door de tegenstander, de coach van Hieronymus stuurde en coachte hier ook op. Zelfs voor de paardenlongen van Lisa Lijendekker werd dit uiteindelijk te veel, samen met Mathé van Noorloos kon ze de gehele wedstrijd niet gewisseld worden. Na en onderschepping van Hanna Dommisse kon ZVDO nog één keer  op gelijke hoogte komen. Wat gerust een topprestatie genoemd mag worden voor de aanwezige Atleten, Mathé van Noorloos wist nl. een strafworp te benutten.

Na deze laatste stuiptrekking werd het éénrichtingsverkeer de tegenstander kon in het resterende deel van het  tweede en derde kwart gemakkelijk uitlopen. Omdat de wedstrijd toch al verloren was besloot coach Lou rust in het spel te brengen met een man meer situatie, keeper Niels kreeg een vrije rol. Ellen van de Linden begreep dit direct en was net als Sietse Lijendekker telkens goed aanspeelbaar in een tactisch nieuwe situatie. De winst was niet meer te halen maar het voorkwam wel een vernedering.

Ook dit hoort in het proces van teambuilding, de jonge atleten worden volwassen en gaan elkaar aanspreken. Het zal wel even gaan donderen in de kleedkamers van ZVDO.

Share
error: Content is protected !!