Weersverwachting: Eerst lokaal glad en enkele mistbanken. Overdag af en toe zon


Eerst lokaal glad en lokaal mist. Overdag af en toe zon en meest droog.
In het noorden en oosten kan het aanvankelijk nog lokaal glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Tevens komt hier mist voor, die lokaal dicht kan zijn. In de tweede helft van de ochtend verdwijnen mist en gladheid. Verder zijn er vandaag wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C, in gebieden met hardnekkige lage bewolking wordt het niet warmer dan 3°C. De zuidenwind is landinwaarts zwak, langs de kust matig.

Komende avond en nacht is het overwegend helder en ontstaat er op steeds meer plaatsen mist. Het koelt snel af en de minima liggen tussen -3°C lokaal in het oosten tot +2°C langs de kust. Landinwaarts is er lokaal kans op gladheid. De zuidenwind is zwak tot matig, langs de noordwestkust af en toe vrij krachtig, 5 Bft.

Dinsdag start met nevel en mist, maar in de loop van de ochtend wordt het zonnig. ’s Middags neemt van het noordwesten uit de bewolking toe en later in de middag en avond valt er in het noorden en westen af en toe lichte (mot)regen. Het wordt overdag rond 3°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in de ochtend langs de noordwestkust af en toe nog vrij krachtig, 5 Bft. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 30% – Neerslag: 10% kans op 0/1 mm – Temperatuur van -2/2 tot 5/2°C – Wind uit het Z 3bft.

Share
error: Content is protected !!