Weersverwachting: Eerst lokaal mist, verder perioden met zon en warm


Vanochtend eerst lokaal mist, verder perioden met zon en droog. Langs de westkust aanhoudend kans op mist en laaghangende bewolking.

In het westen en midden van het land komt mist en laaghangende bewolking voor. Elders schijnt de zon maar is het aanvankelijk nog wel nevelig of komen er mistbanken voor. De nevel, mist en laaghangende bewolking lossen in de loop van de ochtend op, al blijven de stranden langs de westkust gevoelig voor laaghangende bewolking en mist van zee. Boven land ontstaan vanmiddag stapelwolken, maar het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in de kustgebieden tot lokaal 27°C in het zuidoosten. Indien de mist en laaghangende bewolking vlak aan zee langs de westkust hardnekkig blijkt wordt het daar niet warmer dan een graad of 16. Er staat een zwakke, langs de kust matige wind uit zuidwestelijke richtingen. De wind draait in de loop van de dag naar een westelijke richting.

In de loop van de avond en in de nacht naar zaterdag raakt het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen bewolkt. In het noordoosten kan er wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De westelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdagochtend valt er in Limburg mogelijk nog wat lichte regen, maar van het noordwesten uit klaart het geleidelijk op. In de middag schijnt de zon weer volop en wordt het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in Limburg. De wind draait naar noordwest en neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 50% – Neerslag: 10% kans op 0 mm – Temperatuur van 15 tot 22°C – Wind uit het NW 4bft

Share
error: Content is protected !!