Weersverwachting: Koude nacht met een mistbank, morgen zon


Vanavond nog een enkele lichte sneeuwbui. Vannacht opklaringen en enkele mistbanken bij matige tot strenge vorst. Morgen overdag zonnig en droog.

Vanavond zijn er opklaringen maar ook wolkenvelden. Met name in het noordelijk kustgebied, maar plaatselijk ook elders, komen enkele lichte sneeuwbuien voor, die verder in activiteit afnemen. Vannacht worden de opklaringen breder en kunnen enkele mistbanken ontstaan. In het noordelijk kustgebied blijven er enkele wolkenvelden aanwezig. Plaatselijk kan het glad zijn door sneeuwresten of door bevriezing van natte weggedeelten. Op de meeste plaatsen gaat het matig tot streng vriezen, tussen -5°C en -14°C. In het oosten kan het boven de sneeuw bij weinig wind lokaal nog iets kouder worden. In het Waddengebied staat een matige wind uit oost tot noordoost, elders is de wind overwegend zwak uit noordelijke richtingen.

Morgen overdag is het, na het oplossen van eventuele mistbanken, zonnig en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noorden tot ca. -2°C in het (zuid)oosten. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 80% – Neerslag: 10% kans op 0 mm – Temperatuur van -12/-8 tot -1°C – Wind uit het O 2bft

Share
error: Content is protected !!