Weersverwachting: Van tijd tot tijd onweersbuien. Vrijdagmiddag veel regen


Enkele (onweers)buien, in de middag vooral in het oosten zware onweersbuien. Vrijdagmiddag veel regen en in het zuiden ook onweer.
Vanochtend is er vrij veel bewolking en trekken er buien over het land, vooral in het noorden en westen ook met hagel, onweer en plaatselijk veel neerslag. Tussendoor breekt ook de zon af en toe door, met name in het zuiden.

In de middag ontwikkelen zich vooral in het oosten en zuidoosten enkele stevige onweersbuien met plaatselijk kans op hagel van ca. 2 cm, windstoten tot ca. 75 km/uur en veel regen in korte tijd. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee tot 31°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait naar west tot noordwest waardoor het ’s middags afkoelt.

Komende nacht klaart het op en vooral in het midden en noorden ontstaat mist of mistbanken. De minima liggen tussen 7 °C in het noorden en 15°C in het zuiden van Limburg. Er is weinig wind.

Morgenochtend lost de mist op en zijn er perioden met zon. Tegen de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit snel toe en gaat het regenen. Met name in het zuiden komen er ook onweersbuien voor met in het zuidoosten mogelijk (zeer) zware windstoten. Er valt ongeveer 20-30 mm regen, plaatselijk en met name in het zuidoosten nog meer. De maxima lopen uiteen van 18°C aan de kust tot 25°C in Limburg. De wind is eerst zwak, overwegend oostelijk en draait in de (na)middag naar noordwest en neemt aan de kust toe naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 30% – Neerslag: 90% kans op 3/30 mm – Temperatuur van 9/14 tot 19/24°C – Wind uit het NW 3bft.

 

Share
error: Content is protected !!