Weersverwachting: Vandaag (zomers) warm, maar ook kans op onweer. Maandag koeler


Vanochtend zonnige perioden, later enkele (onweers)buien, ‘s middags zonnig en warm, in de avond opnieuw onweersbuien. Maandag koeler en een bui.
De ochtend begint droog met zonnige perioden. Halverwege de ochtend raakt het van het zuidwesten uit bewolkt en trekken er enkele (onweers)buien vooral over het westen en midden van het land noordoostwaarts.

Bij deze buien kan hagel voorkomen en lokaal zijn er windstoten tot ca. 60 km/u mogelijk. De buien verlaten aan het begin van de middag het noorden van het land, waarna er de rest van de middag veel ruimte is voor de zon. Het wordt een warme dag. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 26°C in Limburg. In de late avond trekken vanuit het zuiden opnieuw enkele zware onweersbuien over het westen van het land noordwaarts. Ook deze buien kunnen lokaal vergezeld gaan van hagel, veel neerslag in korte tijd en windstoten, zeer lokaal zijn zware windstoten mogelijk tot ca. 75 km/u. De zuidelijke wind is overwegend matig.

Aan het begin van de nacht naar maandag trekken de laatste onweersbuien weg uit het noordwestelijk kustgebied. De rest van de nacht zijn er in het westen wolkenvelden en daar kan er nog een enkele bui voorkomen, hierbij is nog steeds een klap onweer mogelijk. In de rest van het land komen er ook opklaringen voor en is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordwesten tot 16°C in Limburg. Er staat een matige zuid- tot zuidoostenwind.

Maandagochtend is het bewolkt en kan er lokaal een bui voorkomen. In de middag breekt van het westen uit op steeds meer plaatsen de zon door, al blijft de kans op een enkele bui aanwezig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C langs de kust tot lokaal nog 19°C langs de oostgrens. De wind draait in de loop van de ochtend overal naar zuidwest en wordt matig tot vrij krachtig, in de middag neemt de wind weer iets in kracht af. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 40% – Neerslag: 50% kans op 0/5 mm – Temperatuur van 13 tot 17°C – Wind uit het ZW 4bft

Share
error: Content is protected !!