Weersverwachting: Vanochtend eerst kans op gladheid. Later regen en wind


Vanochtend eerst kans op gladheid. In de middag en avond van het westen uit regen en veel wind. Zondag een bui en soms zon.

Vanochtend is het eerst lokaal glad door bevriezing van natte wegen, bruggen en stoepen. Verder schijnt eerst nog af en toe de zon, maar van het zuidwesten uit raakt het bewolkt. In de loop van de middag breidt een regengebied zich over het hele land uit. In de avond gaat het harder regenen en is in het noordoosten natte sneeuw mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 4°C. De zuid(west)enwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar krachtig tot hard, 7 Bft. Laat in de avond is er aan de Zeeuwse kust korte tijd kans op een stormachtige wind, 8 Bft, met zware windstoten rond 90 km/uur uit het westen.

Komende nacht regent het vooral in het noorden en oosten, vanuit het westen wordt het op steeds meer plaatsen overwegend droog met een enkele opklaring. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 4°C. De wind draait naar west en waait stevig door met in het zuiden van het land kans op zware windstoten tot 75 km/uur.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt. Aanvankelijk komt er nog een enkele bui voor, later op dag wordt het van het westen uit droog. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De westelijke wind neemt in kracht af. Boven land is de wind matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. In de avond wordt de wind boven land zwak. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 30% – Neerslag: 80% kans op 3/8 mm – Temperatuur van 4 tot 6°C – Wind uit het W 4bft.

Share
error: Content is protected !!