Weersverwachting: Vrij zonnig en droog


Vandaag een afwisseling van zon en stapelwolken, in het noordoosten meer bewolking. Woensdag vooral in de ochtend bewolkt.

Vandaag wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af, het noordoosten blijft echter gevoelig voor wolkenvelden van zee. Het blijft droog. Vanavond lost de stapelbewolking op en wordt het (m.u.v. het noordoosten) overwegend helder. De maxima variëren van 19°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuidwesten. De wind komt uit richtingen tussen noord en oost en is zwak tot matig, langs de westkust staat er vanmiddag een wind van zee.

In de nacht naar woensdag is er in het noorden veel bewolking, elders is het overwegend helder. Lokaal ontstaat een enkele mistbank. De minima lopen uiteen van 10°C in het oosten tot 17°C aan de westkust. De wind is overwegend zwak uit uiteenlopende richtingen.

Woensdagochtend begint vooral in het noorden en midden half tot zwaar bewolkt, maar vanaf de tweede helft van de ochtend ontstaan er steeds meer opklaringen. Het blijft droog. De middagtemperatuur varieert van 22°C op de Wadden tot lokaal 28°C in het zuidwesten. De zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige wind draait in de loop van de ochtend en middag naar west tot noordwest, in het zuidoosten naar noord. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 50% – Neerslag: 10% kans op 0 mm – Temperatuur van 14 tot 22/27°C – Wind uit het W 3bft

Share
error: Content is protected !!