Weersverwachting: Winterse buien, komende nacht kans op gladheid


Vandaag wisselend bewolkt en enkele buien, mogelijk met hagel, natte sneeuw en onweer. Komende nacht kans op gladheid. Zaterdagmiddag en -avond regen.
In de oostelijke helft van het land is het bewolkt en lokaal valt er nog lichte regen of motregen. Van het westen uit klaart het op maar trekken er ook geleidelijk meer buien vanaf de Noordzee het land op. De buien krijgen gaandeweg een winters karakter met kans op hagel, natte sneeuw en onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is zuid- tot zuidwest draait in de middag naar west tot zuidwest en is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. Later in de middag en in de avond neemt de wind af naar zwak tot matig boven land en matig tot vrij krachtig langs de kust.

Komende nacht zijn er naast opklaringen vooral in het noordoosten ook nog enkele winterse buien aanwezig. In opklaringen kan het landinwaarts door bevriezing van natte weggedeelten of door de winterse buien glad worden. De west- tot zuidwestenwind is matig, vlak aan zee matig tot vrij krachtig. De temperatuur varieert van 4°C vlak aan zee tot -1°C verder landinwaarts.

Zaterdagochtend is het aanvankelijk nog lokaal glad. Verder schijnt eerst nog enige tijd de zon, maar van het westen uit raakt het geleidelijk bewolkt. In de middag gaat het overal regenen, in het noordoosten pas later in de middag, daar zou lokaal ook enige tijd natte sneeuw kunnen vallen. De regen houdt de gehele avond aan. De temperatuur ligt overdag tussen 2°C in het noordoosten en 5°C in het zuidwesten. In de avond loopt de temperatuur verder op. De matige wind is zuidwest en draait naar zuid tot zuidoost en neemt toe naar vrij krachtig, aan zee naar krachtig en in het Waddengebied naar hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 10% – Neerslag: 90% kans op 5/20 mm – Temperatuur van 0 tot 4°C – Wind uit het Z 5bft.

Share
error: Content is protected !!