Weersverwachting: Wisselend bewolkt en enkele buien


Wisselend bewolkt en enkele buien. In het zuidoosten later vandaag regen. Vrijdag meer zon en vooral in het noorden en oosten enkele buien.
In de noordelijke helft van het land zijn er opklaringen maar komen ook een paar buien voor. In het zuiden is er meer bewolking aanwezig. In de loop van de dag ontstaan er meer buien, in het zuidoosten kan het later vandaag enige tijd regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is overwegend zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuid en west.

Komende nacht komen er vooral in het noorden enkele opklaringen voor en kan een mistbank ontstaan. In de zuidelijke helft trekken enkele buien van west naar oost, waarbij kans is op hagel en onweer. De minima liggen tussen 6°C aan de kust en lokaal rond het vriespunt in opklaringen. De overwegend westelijke wind is zwak tot matig.

Vrijdag begint op de meeste plaatsen met opklaringen en enkele wolkenvelden. Een eventuele mistbank lost snel op en in het zuiden komen nog enkele buien voor. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken en kunnen er met name in het noorden en oosten enkele buien ontstaan. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De westelijke wind neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied mogelijk vrij krachtig. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 50% – Neerslag: 30% kans op 1/3 mm – Temperatuur van 2 tot 11°C – Wind uit het W 4bft

Share
error: Content is protected !!