Weersverwachting: Wolkenvelden en een enkele bui, morgen perioden met zon en overwegend droog


Wolkenvelden en lokaal een bui. Komende nacht in de zuidelijke helft van het land mistbanken. Morgen overdag perioden met zon en overwegend droog.
Vanochtend zijn er wolkenvelden aanwezig en kan er lokaal wat lichte regen vallen. Daarnaast schijnt de zon soms ook. In de loop van de dag komt er in het noorden en midden wat meer ruimte voor de zon en kan er in het zuidoosten nog een bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten. Van het noordwesten uit draait de wind geleidelijk naar west tot noordwest.

Komende nacht zijn er wolkenvelden aanwezig waaruit in het noorden lokaal wat lichte regen valt. In opklaringen in de zuidelijke helft van het land kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minima komen uit tussen lokaal 10°C in het midden en zuiden tot 15°C aan zee. De wind is zwak en veranderlijk, met uitzondering van het noorden en het IJsselmeer, daar is de wind noordwest en matig.

Morgenochtend komen er naast wolkenvelden ook opklaringen voor. In de loop van de dag gaat de zon op meer plaatsen schijnen. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur komt uit tussen 18°C op de Wadden en plaatselijk 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak en komt in het noorden uit richtingen tussen noord en noordwest, elders komt de wind uit richtingen tussen oost en noordoost. Op het IJsselmeer en aan zee is de wind matig. (Bron: KNMI)

Zonneschijn: 40% – Neerslag: 10% kans op 0 mm – Temperatuur van 12 tot 20/21°C – Wind uit het NO 2bft.

Share
error: Content is protected !!