Wethouder Sheikkariem bakt hamburgers tijdens klusdag PSV De Nieuwe Roef (Video)


Zaterdag 18 september bakte wethouder Shah Sheikkariem (vegetarische) hamburgers voor de vrijwilligers van paardensportvereniging De Nieuwe Roef in Sleeuwijk.

Grote klusdag
Paardensportvereniging De Nieuwe Roef verhuist eind 2021 naar hun nieuwe accommodatie aan De Roef 5 in Sleeuwijk. Ter voorbereiding op de verhuizing organiseert de paardensportvereniging op zaterdag 18 september een grote klusdag. Vrijwilligers van de vereniging steken de handen uit de mouwen op het huidige terrein waar ze zijn gevestigd. Er staat veel op het programma. Onder
andere hekken, reclameborden, lichtmasten, vlaggenmasten en afrasteringen worden gedemonteerd zodat ze later dit jaar een plek kunnen krijgen op het nieuwe terrein.

PSV De Nieuwe Roef maakt met de verhuizing plaats voor het nieuwe atletiekcomplex. Gemeente Altena heeft voor de paardensportvereniging een terrein aan De Roef 5 beschikbaar gesteld.
Marjolein van Berchum, coördinator van PSV De Nieuwe Roef: “Deze verhuizing brengt voor onze vereniging veel voordelen met zich mee: de nieuwe ruime locatie biedt de mogelijkheid om meerdere disciplines binnen de paardensport uit te oefenen. De oude schuur op het nieuwe terrein wordt omgebouwd tot prachtig clubhuis, de leden kunnen straks naast het complex parkeren.
Daarnaast biedt de locatie ons de mogelijkheid om andere dromen te verwezenlijken in de
toekomst.”

Een lunch voor de harde werkers
Om alle hardwerkende vrijwilligers van extra energie te voorzien, verzorgt wethouder Shah Sheikkariem broodjes hamburgers. Voor de vegetariërs is er een plantaardige burger beschikbaar.

“Uit waardering voor het vele werk dat wordt verzet door alle vrijwilligers, wil ik namens gemeente Altena graag een lekkere lunch aanbieden”, vertelt wethouder Sheikkariem. “De paardensportvereniging regelt de meeste werkzaamheden zelf. Er zit al veel tijd in de voorbereiding van alle werkzaamheden en nu moet dus het feitelijke werk gedaan worden. Hiervoor zijn vele handen nodig en gelukkig hebben veel mensen zich gemeld om te helpen.”

Iedereen kan sporten in Altena
Met de komst van het paardensportcomplex en het atletiekcomplex draagt gemeente Altena bij aan het streven om een vitale gemeente te worden. Het belang van een vitale leefstijl wordt steeds meer helder; het heeft niet alleen positieve effecten op de gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan het sociale welzijn van mensen. Wethouder Shah Sheikkariem: “Het ontwikkelen van een centrum voor de paardensport en atletiek is een belangrijk initiatief vanuit gemeente Altena om sporten beschikbaar te maken voor iedereen die wil werken aan een gezonde en fitte leefstijl.”

  • Foto’s en video: Joop Lankhaar

 

Share
error: Content is protected !!