Wethouder Wim de Jong “plukte”eerste appel. Plukroute Hank is officieel gestart!

 wimdejongplukteersteappelHANK- Op 21 maart werd door wethouder Wim de Jong het startsein voor Plukroute Hank gegeven door een appel uit de pas geplante boom te knippen en deze te overhandigen aan de kinderen van de basisscholen van Hank. Er is van start gegaan met het aanleggen van een route met fruit- en notenbomen, bessenstruiken, kruiden en meer, door en voor de bewoners van Hank.

De start werd gevierd rondom de eerste geplante boom, versierd met appels. Op een houtvuur stond een grote pan groentesoep te pruttelen en er werd fruit uitgedeeld aan de aanwezigen door twee in vrolijke aardbeipakken gehulde vrijwilligers. Ilja Adema, die het initiatief heeft genomen voor deze route staat tussendoor iedereen te woord over de Plukroute. Op de vraag of ze niet bang is dat een iemand de hele route leeg zal plukken antwoord ze: “Wij gaan uit van de goedheid van de mens, het is een route die door vrijwilligers uit Hank aangelegd wordt voor Hank. We gaan er van uit dat een ieder hier respect voor heeft en er goed mee omgaat. Je weet het alleen pas zeker als je het uitprobeert, maar wij staan hier positief in.”

Na de feestelijkheden gingen de enthousiaste vrijwilligers onder begeleiding van Martijn Ballemans en Petra Elema van “Plukroute.nl”weer snel verder met de aanplant. De voorgaande week heeft de gemeente al flink voorwerk verricht, maar het zal voor een ieder nog aanpoten zijn om eind van deze week de eerste fase, van het “Uivernest” naar de “Dotter”, voltooid te krijgen.

Alles over de aanleg van Plukroute Hank vind je op de Facebookpagina “Plukroute-Hank”. Voor vragen kun je mailen naar plukroute @ hank.nl.

error: Content is protected !!