Woonzorgcentrum De Ruiterhof in Genderen een bakoven?


Genderen – Vandaag klopte een bewoner van De Ruiterhof in Genderen aan bij ons of wij aandacht wilde besteden aan De Ruiterhof in Genderen, omdat het daar te warm zou zijn in het gebouw.

De oorzaak zou te maken hebben met de grote glazen luiken in het dak, die onder bepaalde omstandigheden open zouden moeten gaan, om de warmte af te voeren. Maar ze blijven dicht. Een verklaring zou zijn dat warmte zakt en het daardoor nog warmer zou worden in het gebouw.

Nou zijn wij niet op de hoogte van de temperatuurregeling van het gebouw en wanneer de luiken wel of niet open zouden moeten gaan. Maar één ding is wel zeker: warme lucht stijgt op en niet andersom. Volgens de bewoner zouden de luiken boven 23C open moeten gaan om te koelen. Ook daarover kunnen wij geen antwoord geven.

Ondanks verschillende pogingen bij Woonlinie door de bewoner, om daar een antwoord op te krijgen, zijn tot nu toe uitgebleven.

Volgens de bewoner hebben meerdere ouderen last hebben van de opgehoopte warmte in het gebouw. Maar aan de andere kant: Op ons kantoor is het nu ook 29C en bedienen wij ons van een ventilator die wat verkoeling geeft.

We zullen volgende week eens navragen bij Woonlinie wat er aan de situatie gedaan kan worden en hoe het zit met de luiken in het dak.

Wij geven alleen maar weer wat de mensen ons toesturen en proberen dan te achterhalen of er ergens wat gedaan kan worden voor de bewoners.

Foto’s afkomstig van een bewoner

Share
error: Content is protected !!