ZVDO DOET WAT HET MOET DOEN

Om aansluiting bij de middenmoot te houden, was winnen van het lager geplaatste Waterproof, noodzakelijk. De gasten uit Maastricht kwamen voor het eerst naar Andel om de strijd aan te gaan met ZVDO. Het was dus lastig om vooraf te bepalen welke tactiek ZVDO moest hanteren.

Pupil deze week was Emma van der Zouwen. Zij mocht de wedstrijdbal van Altena Koelservice het water in gooien bij de start van de wedstrijd. Aanvoerder Arie Stuij had de mannen vooraf op scherp gezet en liet weten dat ze moesten waken voor onderschatting van de tegenstander. De heren begonnen zeker scherp. Het eerste doelpunt was, na een halve minuut, voor ZVDO. Helaas was er een probleem met de wedstrijdklok en de wedstrijd werd opnieuw begonnen met een stand van 0-0. Na de tweede start wisten de gasten de wedstrijd te openen. Seppe van der Wielen wist de achterstand recht te zetten en de stand naar een 3-1 voorsprong om te buigen.

De tweede periode van de wedstrijd was ZVDO heer en meester in het bad en bepaalde de wedstrijd. Enorm veel kansen werden gecreëerd, maar geen enkele bal ging in het netje bij Waterproof. Zelfs de twee strafworpen die ZVDO mocht nemen belandden op de paal. Waterproof mocht ook één keer een strafworp nemen en scoorde daar wel uit. De bezoekers wisten de wedstrijd qua stand spannend te houden.

Tot aan het begin van de derde periode wist Waterproof bij te blijven. Vanaf dat moment wist ZVDO de wedstrijd naar zich toe te trekken en afstand te nemen van de Maastrichters. Deze periode werden de kansen wel omgezet in doelpunten en werd de stand 7-4.

De vierde periode bouwde ZVDO de voorsprong uit naar een stand van 12-6. Met 5 doelpunten werd Seppe van der Wielen de man van de wedstrijd.

ZVDO heeft met deze winst weer aansluiting met de middenmoot. Volgende week speelt ZVDO wederom in het AquaAltena tegen Lutra. Eerder in het seizoen werd er gewonnen tegen deze tegenstander uit Helmond.

Share
error: Content is protected !!