ZVDO’74 komt net tekort tegen DZT’62


Onwennig zonder publiek hebben de heren van ZVDO’74 20 november thuis gespeeld tegenDZT’62. De ploeg was nog onbekend. De heren hadden met beide coaches Lou Goedel en Arie Schouten de koppen nog bij elkaar gestoken vooraf de wedstrijd. Eigen spel spelen zou van belang zijn. En jezelf niet laten verassen.

De eerste periode begon. Balbezit was aan de zijde van ZVDO. Maar pas na drie minuten wist ZVDO te scoren, nadat er al veel gezwommen werd. De gelijkmaker kwam een minuut later. De Andelse heren zetten goede aanvallen in. Gedreven stuwden ze zich voort naar het doel. Helaas kwam het niet tot de bal in het net. DZT lukte dit wel en zette de stand op 1-2.

De tweede periode kreeg de tegenstander uit Deurne een strafworp mee. Deze miste ze weliswaar, maar dat kenschetste niet het verdere verloop. Tweemaal konden de heren van DZT scoren. Het antwoord kwam van Emiel Goedel die vlak voor rust de 2-4 maakte. De heren kregen te horen dat ze scherp moesten zijn en het spel echt wel konden sturen. De eerste periode zou qua felheid en tactiek herhaald moeten worden.

Deze derde periode wilden de heren natuurlijk laten zien wat ze konden en de wedstrijd naar hun hand zetten. Toch was wederom DZT de eerste die tot scoren kwam. De thuisploeg krabbelde naar voren. Na ieder tegendoelpunt gaven ze wel antwoord. Maar dichterbij kwam ZVDO niet. De vierde periode ging met een stand van 4-6 in. Voor de vierde keer was ZVDO sneller bij het startsignaal om de bal te halen. Dit voordeel toonde nog enige overmacht, maar het deed DZT weinig. Nadat ze een time-out hadden aangevraagd, scoorde DZT ook nog.

De heren thuis zagen de kansen, maar kregen het net niet voor elkaar. Er moest meer geluisterd worden naar elkaar. Dit werd nog eens goed in de oren geknoopt in de time-out die ZVDO had aangevraagd. Nog één keer wist ZVDO te scoren. Maar het lege zwembad konden de teams verlaten met 5-7. Het verlies opent nieuwe deuren. Waaronder de deuren in Eindhoven waar ZVDO tegen Aegir mag spelen. Een oude bekende. Hopelijk kunnen er drie punten mee naar Andel genomen worden.

Share
error: Content is protected !!