ZVDO’74 speelt voorlopig laatste wedstrijd


Afgelopen zaterdag konden de Andelse heren weer richting Eindhoven reizen. Door de bekend gemaakte regels wisten de heren dat dit voorlopig de laatste wedstrijd zou zijn. Deze gedachte droeg Lou Goedel nog maar eens over.

Aegir was een oude bekende tegenstander en hebben het eerste van ZVDO al vaker verrast. De eerste periode begon met balbezit voor de gastploeg. De opvallende topscoorder van Aegir liet al snel blijken wat hij kon en opende de score. Later gaf keeper Corne van der Zouwen een zeer fraaie assist op een medespeler die een counter had ingezet. De 1-0 achterstand was snel beantwoord met een tegendoelpunt. Helaas lieten de heren verder wat steken vallen en de periode werd afgesloten met 3-1.

De tweede periode opende Aegir wederom met scoren. Jelle Sterkenburg en Jan-Willem Vaneker schoten krachtig de bal in het net. ZVDO kwam dichterbij en het stond 4-3. Lang werd deze stand niet vastgehouden en de eerste helft werd afgesloten met 6-3. De uitwedstrijd was nog niet gespeeld en nodigde niet uit tot vele overtredingen. Dit gaf ruimte om mooi en tactisch goed spel te laten zien. Helaas bleek dit lastiger dan gedacht. Enkel Arie Stuij wist voor ZVDO te scoren.

Aan het einde van deze periode had Aegir zich uit kunnen breiden tot een score van 8-4. De laatste periode van 2021 moesten de heren alles geven. 8-4 is een stand die bij waterpolo nog alle kanten op kan. Zelfs in het voordeel voor de achterloper. ZVDO en Aegir wisten dit en snelden zich naar de bal. ZVDO kreeg een strafworp mee, nadat een speler aan zijn voeten werd getrokken. Casper Robertus gooide de bal strak in de hoek. Het stond 8-5.

Helaas werd hetzelfde verhaal herhaald, maar dan in het voordeel van Aegir. Zij scoorden uit een strafworp en sloten de wedstrijd af met 9-5. ZVDO neemt dit verlies voor wat het is. En kan alleen maar uitkijken naar zo snel mogelijk weer wedstrijden spelen om nog beter te worden.

Share
error: Content is protected !!